Πώς ζωγραφίζονται οι τοιχογραφίες

Πώς ζωγραφίζονται οι τοιχογραφίες

Πώς ζωγραφίζονται οι τοιχογραφίες

Τα χρώματα διαλύονται με νερό ή διαλυμένο ασβέστη και έτσι εφαρμόζονται με βούρτσα πάνω από το υγρό κονίαμα μετά από μισή έως μία ώρα από την τοποθέτησή του. Το κονίαμα τα απορροφά ενώ ο ασβέστης τα συνδέει κατά τη διαδικασία ξήρανσης και σκλήρυνσης. Δεν αντιδρούν καλά όλες οι χρωστικές ουσίες στην τεχνική αυτή, άρα οι ζωγράφοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και σχετικά με αυτό, επειδή ορισμένες χρωστικές ουσίες θα αντιδράσουν στον αέρα και με την πάροδο του χρόνου θα αλλάξουν απόχρωση.

WALLDEKO-Οι Τεχνικές της Τοιχογραφίας-01

Λόγω της σύντομης ανοιχτής περιόδου του κονιάματος, η τοιχογραφία πρέπει να δημιουργείται γρήγορα και να σχεδιάζεται καλά. Ζωγραφίζεται μόνο από την κορυφή προς τα κάτω λόγω της ροής του χρώματος, ενώ μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως ο ουρανός, είναι καλό να σχεδιάζονται σε μία απόπειρα, διότι μπορεί να μην μπορέσετε να αναμείξετε την απολύτως ίδια απόχρωση την επόμενη μέρα.

walldeko-Διακοσμητική τοιχογραφία στο εσωτερικό 02

 

Όταν το κονίαμα αρχίσει να λευκαίνει και να χάνει την απορροφητική του δύναμη, πλέον πάνω του δεν μπορεί να ζωγραφιστεί με την τεχνική τοιχογραφίας αλλά μπορούν να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις με την τεχνική «al secco» (ζωγραφική σε στεγνό κονίαμα) όπου ως συνδετική ύλη χρησιμοποιείται η καζεΐνη. Συχνά, οι λεπτομέρειες στο πρόσωπο δημιουργούνταν με αυτή την τεχνική, ενώ το μπλε του ουρανού, για παράδειγμα, μερικές φορές προστίθετο πάνω από το κόκκινο ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Εάν δείτε μια τοιχογραφία με πρόσωπο χωρίς λεπτομέρειες ή με κόκκινο ουρανό, γνωρίζετε ότι είναι μια τοιχογραφία που με τον καιρό έχασε ένα στρώμα χρώματος δημιουργημένο με αυτήν την τεχνική.

 

 

Ως εκ τούτου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα των τοιχογραφιών και τη διαδικασία της ζωγραφικής – το υλικό από το οποίο έχει καταστευαστεί ο τοίχος, η ποσότητα υγρασίας στους τοίχους, η ποιότητα των πρώτων υλών για το κονίαμα και ο τρόπος εφαρμογής του, όπως και οι καιρικές συνθήκες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η χειροτεχνία εκτιμάται τόσο πολύ. Ο ζωγράφος τοιχογραφίας πρέπει να είναι ταλαντούχος, έμπειρος, γρήγορος και απολύτως επιδέξιος, επειδή οι ψηλοί τοίχοι και οροφές θα απαιτούν ζωγραφική σε αρκετά δύσκολες στάσεις.

walldeko-Διακοσμητική τοιχογραφία στο εσωτερικό 06

Paris | Milano | Barcelona | Toulouse | Athens

E-mail: contact@walldeko.eu

Phone: +30 6941 585591

 

We are always looking forward to hear from you. Just drop us a line and we ‘ll back to you, as soon as possible.

Nous nous réjouissons toujours de vous entendre. Envoyez-nous un message et nous vous répondrons dans les plus brefs délais.

Siempre esperamos saber de usted.Simplemente envíenos un mensaje y le responderemos lo antes posible.

Non vediamo l’ora di sentirti.Mandaci un messaggio e ti risponderemo al più presto.

Η γνώμη σας είναι σημαντική για μας. Παρακαλούμε καταγράψτε οποιοδήποτε σχόλιο ή παρατήρηση σας, στη φόρμα που ακολουθεί. Σύντομα θα έχετε την απάντηση μας.